China creşte iar bursele europene se reîntâlnesc cu vechi maxime

Şi la Bucureşti, BET Fi , indicele cel mai seensibil (al SIF.urilor şi Fondului Proprietatea), creşte cu 1,46%. Indicele Francez CAC 40 creşte cu 1,82% până la maximul ultimelor 3 luni. La Frankfurt, indicele DAX creşte cu 1,85%. La Londra FTSE trece de +1,1%.

 

 

„Banca (centrală a Chinei, n.r.) va continua politica de relaxare monetară şi va injecta lichidităţi în piaţă“, a estimat Wei Yao, economist la Societe Generale în Honk Kong, citat de Bloomberg. Banca Populară a Chinei a anunţat azi că a făcut operaţiuni de injecţie de lichidităţi în valoare de 169 miliarde yuani (26,8 mld. dolari).

 

 

Totodată, premierul Italian a cerut ajutorul Germaniei, să susţină ideea unei campanii masive de infuzie de lichidităţi a Băncii Centrale Europene, prin achiziţii de titluri de stat europene, după modelul de peste ocean al Federal Reserve (qunatitative easing, QE). Monti a declarat că este în interesul Germaniei să facă mai mult pentru a stimula reducerea costurilor de îndatorare pentru ţara sa şi pentru alte naţiuni care suferă de datorii mari, potrivit unui interviu din Financial Times, citat de Bloomberg.

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed