Cine este patronul magazinelor Auchan. Nu a luat BAC-ul dar are o avere imensă

Cine este patronul magazinelor Auchan. Ce avere are acesta. Patronul magazinelor Auchan prezente și în România are o avere estimată la miliarde de euro.

Gerard Mulliez este patronul și fondatorul magazinelor Auchan. Are 92 de ani, iar averea sa este estimată la peste 40 de miliarde de euro.

Gerard Mulliez s-a născut în Franța, nu a luat nici măcar examenul de Bacalaureat, dar a reușit să ducă mai departe afacerea familiei.

Cine este patronul magazinelor Auchan. Nu a luat BAC-ul dar are o avere imensă

Tatăl său era un mare afacerist, iar mai apoi Gerard a fost pus președintele firmei. Astfel, la 29 de ani, în 1961, a deschis primul magazin Auchan, în Roubaix.

Și planurile lui au fost cu mult mai mărețe de atât. Francezul și întreaga lui familie și-au mai deschis și alte afaceri, după Auchan. Este vorba despre Decathlon, Leroy Merlin, Boulanger, Saint-Maclou, Kiabu, Orsay, Pimkie și Flunch.

Astfel, în momentul de față, familia Mulliez deține peste 7.000 de magazine în 30 de țări, cu un staff de circa 300.000 de oameni.

Cine este patronul magazinelor Auchan. Nu a luat BAC-ul dar are o avere imensă

Chiar și așa, Auchan rămâne cel mai impozant business al ”Imperiului Mulliez”. Rețeau este a doua ca mărime din Franța, iar la nivel global dispune de 639 hipermarketuri și 2874 supermarketuri în: Europa, Maroc, Taiwan, Dubai sau China.

Gerard Mulliez s-a retras din funcția de președinte al Auchan, în anul 1996, iar zece ani mai târziu din cea de CEO. El l-a lăsat la conducere pe nepotul său, Vianney Mulliez.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed