Rețeta cremșnit rapidă. Cum prepari o prăjitură perfectă

0

Rețeta cremșnit rapidă. Cum prepari o prăjitură perfectă. Rețeta cremșnit nu e deloc una complicată și necesită câteva ingrediente simple.

Cei care nu sunt prea buni prieteni cu ciocolata, cu siguranță o adoră. Este o prăjitură ceva mai complexă, sățioasă, iar vanilia, dacă e preparată corect, va fi delicioasă.

Rețeta cremșnit rapidă. Cum prepari o prăjitură perfectă

Ingredientele pentru rețeta de cremșnit sunt următoarele:

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie sau o pastaie de vanilie (ori 3 plicuri de zahar vanilat)
  • 1 plic gelatina
  • un praf de sare
  • 500 g aluat foietaj

Prima oară se separă gălbenușuri de albușuri. Gălbenușurile se pun într-un castron unde se amestecă cu zahăr și praf de sare, cu ajutorul unui mixer.

Ulterior pui si faina, iar apoi sa amesteci foarte bine pana ce totul se omogenizeaza. Albusurile de ou nu se arunca, pentru ca vor fi folosite mai departe la prepararea cremei.

Gelatina se pune la hidratat folosind 2-3 linguri de apa, iar intre timp laptele se pune la incalzit. Atunci cand laptele incepe sa dea in clocot se pune peste acesta compozitia din galbenusuri, amestecand incontinuu pana ce vei obtine o crema consistenta.

Peste crema obținută se adaugă esenta de vanilie sau un baton de vanilie, iar apoi se lasă să dea de 2-3 ori in clocot si iei cratita de pe foc. Acum este momentul sa incorporezi si gelatina hidratata, asa ca amesteca pana ce aceasta se va dizolva.

Daca adaugi un baton de vanilie, scoate semintele si pune-le in crema, dar pune si pastaia pentru ca o vei scoate mai tarziu.

Bate apoi cele 6 albușuri alături de 100 grame de zahar si un praf de sare, până când ai obținut spuma densa. Aceasta o incorporezi cu crema pe care ai obtinut-o mai devreme, folosind o spatula. Nu uita sa scoti pastaia de vanilie din crema inainte de a o amesteca.

Rețeta cremșnit rapidă. Cum prepari o prăjitură perfectă


Acum e nevoie de niște timp. Crema se lasa la racit si intre timp te vei ocupa de foi. Pentru asta, va trebui sa incingi cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius si sa pregatesti o tava pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Foaia de cremsnit trebuie sa aiba o grosime de 2-4 mm, nu mai mult pentru ca oricum va creste in inaltime atunci cand se va coace. Ar fi bine sa o intepi cu furculita pentru a nu face basici in timp ce se coace.

Cea de-a doua foaie se va coace exact ca prima, insa diferenta este ca aceasta va trebui sfaramata marunt, pentru ca o vei pune pe deasupra cremei.

Prajitura se monteaza atunci cand foile s-au racit. Prima oară se va pune prima foaie coapta, dupa aceea se va intinde crema de vanilie, iar la final se pune foaia maruntita.

Deasupra se adaugă niște zahăr pudră. Totul se lasă la rece timp de 3 ore și de abia apoi se consumă. Indicat ar fi chiar să stea o noapte întreagă la frigider pentru un gust mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.