Cine va moșteni averea prințului Philip. Ducele de Edinburgh avea un salariu considerabil

0
4

Cine va moșteni averea prințului Philip, este una din întrebările cele mai frecvente în Regatul Unit al Marii Britanii. Ducele de Edinburgh a lăsat moștenire o avere considerabilă. Nu mai puțin de 25 milioane de euro a agonisit cel ce i-a fost soț reginei Elisabeta a II-a.

Averea lui Philip, cel mai longeviv prinț din istoria Angliei, care a trecut în neființă vinerea trecută,  va fi împărțiță celor patru copii ai săi,  Charles (72 ani), Anee (70 ani), Andrew (61 ani)  și prințul Edwards (57 ani). În testamentul său, care este secret, conform regrementărilor monarhale britanice, ar putea fi trecuți și nepoții și strănepoții săi.

Averea Ducelui de Edinburgh provine de la diurna oferită de parlament (circa 400.000 euro a fost salariul său anual pentru servicii publice, până în urmă cu trei ani). Extra, Philip a împărțit la comun veniturile primite de pe urma Ducatului de Lancaster, proprietatea personală a reginei, unul din titlurile cu care acesta s-a identificat.

Alexandru Lulescu împlinește 89 de ani! Este cel mai bătrân actor român în activitate. ”Sunt bolnav. Sufăr de bună-dispoziție

Cine va moșteni averea prințului Philip estimată la circa 25 milioane euro

Și regina Elisabeta a II-a are o avere estimată la 500.000 milioane euro. Ducatul, unul din cele două proprietăți ale reginei, aduce anual în vistieria regală aproximativ 24 milioane euro.

Ducele de Edinburgh, care a dat în lunga sa domnie publică milioane pe acțiuni caritabile și care și-a dedicat viața reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat sâmbătă, la capela Sf George de la Castelul Winsor. La ceremonia religioasă vor participa doar 30 de persoane. Va fi prezent și prințul Harry, care, pentru prima oară de când a renunțat la privilegiile familiei regale, nu va purta haina militară.

Din cântăreț, protestatar de carieră! Cine este Cătălin Ciobotaru, vocea manifestațiilor din pandemie/ Exclusiv