Ciolacu, întrevedere cu reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, o întrevedere, la Palatul Victoria, cu directorul general al International Finance Corporation (IFC), Makhtar Diop, cu care a discutat, printre altele, despre „importanţa unei tranziţii ecologice de succes”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, temele abordate au vizat contribuţia activă a României la dezvoltarea lanţurilor valorice regionale şi globale, cu expertiza şi sprijinul instrumentelor financiare inovatoare promovate de IFC pentru o dezvoltare sustenabilă.

„A fost o discuţie constructivă despre priorităţile viitoare şi importanţa unei tranziţii ecologice de succes. Doresc să continuăm dialogul şi să construim cooperarea noastră pentru a ne asigura că România îşi dezvoltă capacităţile de energie regenerabilă şi stocarea acestora” a declarat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Directorul general al IFC, Makhtar Diop, a subliniat, la rândul său, că există oportunităţi noi de dezvoltare, îndeosebi prin parteneriate public-private, mai ales în domeniul infrastructurii.

„În ultimii 30 de ani, IFC şi România au dezvoltat un parteneriat solid. Acest lucru ne-a permis să iniţiem mai multe proiecte atât în privatizări, parteneriate public-private care au generat servicii mai bune, dar şi primele instrumente financiare inovatoare”, a declarat reprezentantul IFC, conform comunicatului.

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat pe pieţele emergente. IFC activează în peste 100 de ţări.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed