Ciolacu: Trebuie să oferim un ajutor real speranţă şi oportunităţi cetăţenilor noştri / Măsurile prezentate de liderul PSD

Ciolacu a arătat că un miliard de euro va fi alocat sub formă de vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 20 de euro, vouchere acordate la fiecare două luni celor defavorizaţi voucherele pentru elevi, în valoare de 30 de euro lunar, vor fi acordate în perioada şcolii pentru rechizite, haine şi alimente.

 

Salariaţii din mediu privat vor beneficia cu majorarea cu 50% a tichetelor de masă, iar la creşterea salariului minim cu 200 de lei nu va fi taxată.

 

Programul prevede de asemenea creşterea cu sută la sută a cotei de hrană în spitale. 

 

În ceea ce priveşte agricultura, planul prezentat de liderii Coaliţiei stabileşte majorarea la 3000 d elei a salariului minim în agricultură, după modelul celui din construcţii. 

 

„Trebuie să creştem capacitatea d eproducşie şi a procesare a produselor agricole”, a spus Ciolacu, arătând că un prim pas este acordarea unei prime de 10% pentru fermierii care procesează în ţară produsele agricole.

Putem deveni rezervorul de alimente al Europei, putem deveni principalul port la Marea Neagră. (…) Putem deveni un lider regional în reconstrucţia Ucrainei”, a arătat Ciolacu.

 

Adresându-se, în final, celorlalţi lideri din partidele de coaliţie, Ciolacu a precizat că îi „pare bine” că a decis să li se alăture în coaliţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed