AcasăEconomieCiucă cere ca în localităţile unde termia este pe bază de păcură...

Ciucă cere ca în localităţile unde termia este pe bază de păcură să fie alocaţi bani pentru a se renunţa la folosirea acesteia: Domnii prefecţi de la Suceava, Hunedoara şi Mehedinţi să prezinte o situaţie clară legată de demersurile care s-au făcut

”Aici este o chestiune pe care aş vrea să o clarificăm, sunt localităţi precum Vatra Dornei, Brad, dacă nu mă înşel, care au în continuare asigurată termia pe bază de păcură. S-au făcut eforturi să ajungem cu reţeaua de gaze în proximitatea localităţilor. Din Fondul de Modernizare, putem face în aşa fel încât şi acolo să renunţe la folosirea păcurei ca element de încălzire?”, a întrebat Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns că din Fondul de Modernizare pot fi finanţate reţelele de transport şi cele de distribuţie.

”Pe păcură mai este şi municipiul meu, Drobeta Turnu-Serverin, care are o reţea în dezvoltare de gaze naturale”, a spus Popescu, precizând că ”pentru distribuitorii de enegie electrică şi gaze naturale s-a deschis deja call-ul de proiecte şi acolo este deja aprobat 1,1 miliarde de euro, un program multi anual prin care pot accesa banii”.

Ministrul Energiei a mai precizat că în marile oraşe, unde există bani din Fondul de Modernizare, pot aloca bani suplimentari.

”Cred că ar fi important ca domnii prefecţi de la Suceava, Hunedoara şi Mehedinţi să prezinte o situaţie clară legată de demersurile care s-au făcut şi să spună care sunt planurile de viitor, în acest sens, pentru că cel puţin din 2021 discutăm de aceste situaţii şi ele nu au demarat încă”, a răspuns premierul.

Ultimele Articole