Premierul Ciucă se laudă cu realizările Guvernului din 2022: „Investiţiile au contribuit la creșterea PIB”

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă, într-o postare pe Facebook, că investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat şi în creşterea economiei, subliniind că în trimestrul al treilea al anului trecut, investiţiile au contribuit cu 3,8% în creşterea PIB, iar consumulcu 2,5%. „Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, conchide el.

„Investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat şi în creşterea economiei. Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investiţiile au contribuit cu 3,8% în creşterea PIB, iar consumul – cu 2,5%.

Dincolo de aceste cifre, situaţia se poate observa mergând prin ţară şi privind cum construcţiile industriale, comerciale ori rezidenţiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă. La aceste investiţii private se adaugă cele guvernamentale şi fondurile europene, care aduc constant îmbunătăţiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi şi căi ferate, până la spitale şi şcoli”, scrie Ciucă pe Facebook.

România a devenit interesantă pentru investitorii internaţionali

El precizează că a venit momentul ca România să se comporte ca o ţară care îşi merită locul în organizaţii ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD.

”Acum, investiţiile devin locomotiva creşterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaţionali, care ne văd ca pe o piaţă performantă, profitabilă şi stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, conchide Nicolae Ciucă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed