Ciucă: Trebuie să combatem dezinformarea prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte. E complet de neadevărat. 65 de miliarde euro au intrat de când am devenit membru al UE

„Astăzi noi putem să spunem că PNL e cel mai proeuropean partid, dincolo de a fi cel mai vechi partid din UE. În România este cel mai proeuropean partid. Este partidul care a înţeles cu adevărat care sunt virtuţile de a fi membru al Uniunii Europene, care sunt avantajele şi cum putem să folosim acest statut pentru ca România să beneficieze de tot ceea ce înseamnă finanţarea şi oportunităţile care ni s-au deschis prin statutul de membru al UE. Trebuie să vorbim despre chestiunile acestea, să le explicăm oamenilor că în România au intrat în ţară, la sfârşitul anului 2023, 92 miliarde. Astăzi când vorbim sunt 95 de miliarde. Din 95 de miliarde, România şi-a plătit statutul de membru cu 1% din PIB, ceea ce înseamnă 30 miliarde euro. Au rămas pe sold în România 65 miliarde euro”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţul Braşov pentru alegerile locale.

El le-a mai transmis liberalilor că trebuie să vorbească şi să le explice aceste cifre cetăţenilor pentru a combate dezinformarea potrivit căreia România plăteşte mai mult decât primeşte.

„Trebuie să vorbim şi să îi facem pe cetăţenii români să înţeleagă şi să combatem toată această dezinformare prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte. Este complet de neadevărat. 65 miliarde de euro în România de când am devenit membru al UE. Tot de când am devenit membru al UE, în ţara noastră au intrat, prin investiţii străine directe, 115 miliarde euro”, a conchis Ciucă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed