Comenzile de bunuri de folosinţă îndelungată din SUA au scăzut în august, după dublarea din iulie

Este cea mai mare reducere din ultimele şapte luni, anunţă Departamentul Comerţului. Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 0,5% al cererilor pentru acest gen de produse.

Consumul şi exporturile Statelor Unite suferă în continuare, în ciuda mesajelor optimiste venite din partea preşedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke. Luna trecut, comenzile noi de bunuri de folosinţă îndelungată au scăzut cu 2,4% Este cea mai puternică scădere a acestui indicator din ianuarie 2009. Şi cifra comenzilor pentru iulie a fost revizuită uşor in sens negativ.

Comenzile noi au fost trase în jos în special de sectoarele avioanelor comerciale şi al componentelor, care s-au prăbuşit cu 42% în august. Potrivit Reuters, declinul a fost cauzta de scăderea puternică a comenzilor Beoing pentru avioane de pasageri. Analiştii atrag atenţia că cererea pentru avione este volatilă.

Cifrele din august au venit după ce comenzile aproape s-au dublat în iulie. Comenzile noi, în afara bunurilor de transport, au rămas neschimbate în august, după trei luni de creştere, deşi analiştii au estimat un avans de un procent. În opinia specialiştilor, aceste date au reprezentat un duş rece pentru investitori, deoarece arată că mai sunt multe de făcut până când economia îşi va revini cu adevărat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed