Compania Blue Origin va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spaţiu, la bordul rachetei turistice New Shepard

0

Compania nu a lansat încă vânzările de tichete şi nu a publicat informaţii legate de preţul zborurilor cu New Shepard, dar va organiza o licitaţie publică pentru un loc în prima cursă cu echipaj a rachetei.

”Scoatem la licitaţie primul loc, în beneficiul fundaţiei noastre Club for the Future”, potrivit unui video al Blue Origin.

New Shepard poate transporta până la şase persoane, într-o cursă dincolo de marginea spaţiului, capsulele ajungând în zborurile test o altitudine de peste 100 de kilometri. Capsula are ferestre largi, pentru a oferi pasagerilor o vizibilitate bună, şi petrece câteva minute la gravitate zero, înainte de a reveni pe Pământ.

 Compania  nu a lansat încă New Shepard cu pasageri la bord. Blue Orig a testat racheta şi capsula de peste 12 ori, fără echipaj, inclusiv un test efectuat luna trecută la facilitatea Blue Origin din deşertul Texas.

Racheta este lansată pe verticală, iar propulsorul se detaşează şi revine pe Pământ, aterizând pe o platformă de beton din apropiere. Revenirea capsulei este încetinită de un set de paraşute, înainte de a ateriza în deşert.

Anunţul făcut de Blue Origin survine la a 60-a aniversare a zborului Mercury-Redstone 3, care l-a transportat pe astronautul Alan Shepard, în onoarea căruia Blue Origin şi-a numit sistemul de rachetă, în primul zbor american în spaţiul efectuat în 1961.