Companiile auto au confirmat prezenţa a 17 mărci de automobile la SAB & Accesorii 2013

0
Companiile auto au confirmat prezenţa a 17 mărci de automobile la SAB & Accesorii 2013

Companiile care importă sau distribuie automobile pe piaţa românească au confirmat deja prezenţa a 17 mărci de automobile la ediţia 2013 a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, Sorin Rădăcineanu, coordonator al proiectului Salonului auto, reprezentantul companiei Premium Expo.

La ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 10 – 20 octombrie, la Romaero Băneasa, vor fi prezente mărcile Chevrolet, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes – Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, iar organizatorii spun că fac toate eforturile ca şi cel mai mare producător naţional – Dacia – să fie reprezentat la salon, cu noua Dacia Duster, lansată recent la Salonul de la Frankfurt.

 

SAB & Accesorii împlineşte 20 de ani de la prima sa ediţie. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a 10 zile – perioada tradiţională a unui salon anual de anvergură, care include două weekend-uri – şi este organizat sub patronajul Ministerului Economiei, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi cu sprijinul Primăriei Bucureşti şi Registrului Auto Român.

 

La ediţia din acest an, vor fi prezente autoturisme, autoutilitare, motociclete, biciclete, piese şi accesorii auto, echipamente şi utilaje pentru service-uri şi spălătorii auto, sisteme audio şi de navigaţie, societăţi de leasing şi de asigurări auto, presa de specialitate. De asemenea, nu vor lipsi maşinile clasice şi de epocă, precum şi o gamă largă de maşini modificate, în cadrul Salonului fiind organizat un concurs în care va fi premiată cea mai frumoasă maşină clasică.

 

Ţiriac Auto va aduce în premieră naţională noul Mercedes S Class, noul Range Rover Sport, Jaguar F Type şi Hyundai i35 facelift. Honda Auto România va lansa în premieră absolută modelul CR-V echipat cu noul motor diesel i-DTEC de 1,6 litri 120 CP şi va expune la stand modelele Accord H Sedan 2.4 Type S – nou introdus în România, Jazz cu motor 1.4 pe benzină, Civic Hatchback, Civic Sedan 1.8.

 

Trust Motors, importatorul Peugeot şi Citroen, expune întreaga gamă de modele reprezentative pentru toate segmentele, inclusiv sportivul RCZ facelift şi noul crossover Peugeot 2008. Pentru marca Citroen, noutăţile la SAB vor fi C4 Picasso şi Grand C4 Picasso, modele lansate de curând în Europa.

 

Metrotehnica Internaţional va fi prezentă la SAB cu modelele celor trei mărci din portofoliul său – SEAT, Skoda şi Ducati, Badsi Nissan va aduce Navarra şi Micra, Opel şi Chevrolet vor fi reprezentate de dealerul Di-Bas, Kia Rom Auto va aduce modelele Kia cee’d, Rio, Sorento, Optima, Sportage, dar şi modelul Isuzu D-Max 2.5 DSL.

 

Mobility Networks va prezenta la SAB echipamente şi accesorii pentru persoane cu dizabilităţi care nu renunţă, însă, la automobil, Standox va aduce noua linie de vopsea Standoblue, Brenntag va prezenta produse folosite la reducerea gazelor de eşapament, iar 9695 va aduce în premieră pentru România cardurile de asistenţă rutieră fără limită de intervenţii.

 

OTP Leasing va prezenta o ofertă specială pentru potenţialii clienţi, cu comision zero de management pentru persoane juridice şi PFA, iar Piraeus Leasing şi Piraeus Insurance Broker vor veni, de asemenea, cu oferte speciale.

 

Organizatorii promit şi o serie de evenimente conexe pentru adăugarea unui plus de valoare salonului – expoziţie de maşini clasice, show-uri aviatice cu Iacării Acrobaţi, care vor face demonstraţii aeriene, inclusiv nocturne, cu două avioane YAK 52TW, show-uri de paraşutism, de drift şi demonstraţii off-road cu 15 maşini şi cu participarea campionului naţional de raliuri Edwin Keleti.

 

“Industria auto este un sector industrial prioritar. În 2012, cifra de afaceri a fost de 13 miliarde de euro, din care patru miliarde de euro pentru cei doi producători naţionali, Dacia şi Ford. Producţia a fost de 350.000 de autovehicule, în marea sa majoritate fiind exportată. Exportul industriei auto reprezintă 20% din exporturile totale ale României’, a declarat şeful Direcţiei de Politici Industriale din Ministerul Economiei, Cristian Leucuţa.

 

La rândul lor, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) au apreciat această iniţiativă, considerând că organizarea unui Salon auto este benefică atât pentru cetăţeni, cât şi pentru industria auto.

 

“Având în vedere că este încă în derulare Programul Rabla, considerăm că Salonul este o oportunitate pentru a vedea noi tehnologii – vorbim aici de maşinile electrice, toate aceste lucruri care converg spre protecţia mediului, care reprezintă un obiectiv principal pentru minister şi pentru AFM’, a declarat Raluca Heleşteanu, consilier al preşedintelui AFM.

 

Ultimul Salon internaţional auto, de anvergură, a avut loc la Bucureşti în 2007. Organizatorii SAB spun că relaţia cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile APIA este excelentă, chiar dacă ediţia din acest an nu se va desfăşura sub patronajul asociaţiei, şi speră ca SAB să-şi recapete dimensiunea internaţională odată cu revenirea pieţei auto din România.