AcasăTech&ScienceConsiliul Concurenţei cercetează efectele preluării Zapp de Cosmote

Consiliul Concurenţei cercetează efectele preluării Zapp de Cosmote

Autorizaţia va fi acordată după ce vor fi analizate implicaţiile asupra pieţei de comunicaţii. Grupul elen Cosmote a plătit 207 milioane de euro pentru a prelua Telemobil, compania ce oferă serviciul de telefonie mobilă Zapp.

“Astăzi, am văzut scrisoarea în care suntem informaţi oficial că urmează să primim notificarea, în minimum 30 de zile trebuie să ne pronunţăm. Dacă va fi cazul să facem o investigaţie, poate să dureze mai mult. Aici vorbim de un maxim de 4 luni, dacă nu mă înşel”, a declarat la Business Box preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Cosmote a plătit pentru acţiunile Telemobil aproximativ 61 milioane euro. Grupul elen a preluat totodată şi datoriile operatorului Zapp, estimate la nu mai puţin de 146 milioane de euro. Toate aceste datorii provin în mare parte din extinderea reţelelor 3G şi CDMA.

Prin preluarea Zapp, Cosmote şi-a mărit volumul clienţilor cu aproape 400 de mii de abonaţi şi promite lansarea serviciilor de internet mobil şi comunicaţii 3G. Zapp, cel mai vechi operator de telefonie mobilă de pe piaţa din România opera o reţea 3G ce acoperă 23 de oraşe din România.

Ultimele Articole