Consiliul Local Timişoara alocă 10,6 milioane de lei pentru societatea de termoficare Colterm

Banii vor fi cheltuiţi pentru supimentarea stocurilor de cărbune şi gaz, potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara. 

 

”E o nouă tranşă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune şi gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat şi de explozia preţului la curent. De la 1 septembrie, societăţile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de preţuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părţile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme şi societăţile de termoficare să poată cumpăra energie la preţ plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populaţiei”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. 

 

Până în prezent, Colterm a primit din subvenţii aproximativ 140,9 milioane de lei, iar până la finalul anului subvenţia va depăşi 150 de milioane de lei (de la bugetul local 84 de milioane de lei şi de la Guvern 67,8 milioane lei). În ultimii doi ani, Colterm a primit subvenţii în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

 

Tot în cadrul acestei rectificări vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală, cu 2.250.000 de lei, întreţinerea spaţiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităţilor de învăţământ din Timişoara cu consumabile şi plata utilităţilor – 1,8 milioane de lei şi finanţarea competiţiilor sportive la care vor participa elevii Liceului ”Banatul” – 350.000 de lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri