x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(6) "social"

Coordonatorul Comitetului pentru vaccinarea anti-Covid: Vaccinare va fi gratuită şi va fi voluntară

Valeriu Gheorghiţă afirmă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% pentru ca vaccinarea să ducă la stoparea pandemiei.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.11.2020, 19:41

Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, afirmă că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi gratuită, nu va fi obligatorie, iar, din cauza resurselor limitate ale producătorilor, campania de vaccinare se va face în trei etape. Estimările arată că, pentru ca vaccinarea să ducă la sfârşitul pandemiei, este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

 

E OFICIAL: Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni intră în carantină

 

„Asta ne şi propunem şi sper să şi reuşim în final, să încercăm să lămurim, cumva, să demontăm toate miturile care există la acest moment şi fiecare atunci când va opta sau nu pentru a se vaccina sau nu să ia această decizie în baza unui nivel cât se poate de mare de informare. Trebuie să precizez un aspect: vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz şi va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebui să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure şi credibile ca să decidă acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o intervenţie la Digi 24.

 

Daniel Tudorache se suspendă din PSD. Iată reacția partidului

 

Acesta a precizat că este important de reţinut că pentru ca vaccinarea să ducă la sfârşitul pandemiei este nevoie de un nivel de imunitate colectivă care estimat la aproximativ 60-70% din populaţie.

 

Valeriu Gheorghiţă precizează că vaccinarea se va face în trei etape, începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi din cel al asistenţei sociale şi finalizând cu populaţia generală.