Cosmin Gîrleanu s-a apucat de jiu-jitsu!

Singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo i-a fost elev pentru o oră lui Ciprian Cărăușu, unul dintre cei mai titrați sensei de arte marțiale din România.

Cosmin Gîrleanu a lăsat mănușile de box pentru kimono-ul de arte marțiale! Singurul boxer pe care România îl trimite la Jocurile Olimpice de la Tokyo a intrat în sala lui Ciprian Cărăușu  pentru a se relaxa la o oră de jiu-jitsu. Pugilistul a deprins câteva tehnici de apărare de la Ciprian.

 „M-am simțit foarte bine, am învățat tehnici noi și i-am spus și lui Ciprian că mă voi întoarce la el în sală ca să învăț cât mai mult pentru că îmi place” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg. 

Ciprian a fost încântat de abilitățile de luptător ale lui Cosmin și l-a anunțat că îl așteaptă din nou la el, dar cu o medalie olimpică la gât.

„Îmi place foarte mult să predau mai ales unor oameni de calitatea lui, este extraordinar să ai așa oameni în sală. Sper să câștige la Tokyo și să revină măcar așa din când în când și la noi la jiu – jitsu” – Ciprian Cărăușu, Maestru în arte marțiale.

A câștigat biletul pentru Tokyo în martie 2020

Pentru calificarea la Olimpiada din Japonia, Cosmin muncește de când s-a apucat de box, în urmă cu 10 ani.

 „Asta mi-am propus de mic, să ajung la Jocurile Olimpice, dacă tot mă apuc de un sport să îl duc până la capăt. Abia aștept să ajung acolo ca să intru în ring și să pot aduce o medalie strălucitoare pentru România” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

Boxerul a obținut biletul pentru Tokyo, în martie anul trecut, exact când a început pandemia. E bucuros că în toată această perioadă a avut ce face!

„A fost un an greu dar și bun pentru că am avut timp să îmi studiez foarte bine adversarii și să mă pregătesc foarte bine” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

Și-a tatuat cercurile olimpice pe antebraț

După calificarea la Olimpiadă, Cosmin și-a făcut și un cadou de care să își amintească toată viața: și-a tatuat pe antebrațul drept cercurile olimpice.

 “Uneori nu-mi dădeam prea multe șanse de calificare la Jocurile Olimpice, din cauza gurilor rele de prin jur, dar am crezut în mine și am avut oameni care m-au susținut mereu. Calificarea a fost un vis împlinit” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

E campion mondial la juniori

Deși are doar 10 ani de când face box de performanță, pugilistul e plin de medalii. Sportivul este de 13 ori campion național, iar în 2015 a reușit să obțină titlul de campion mondial la juniori. Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22, iar peste două săptămâni va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cine e Ciprian Cărăușu?

Ciprian Cărăușu este unul dintre cei mai cunoscuți sensei de arte marțiale din România.

 „Am o experiență mare în artele marțiale de contact, am început în 1990 ca orice copil, cu karate, apoi am continuat cu jiu-jitsu, kickboxing și MMA. Sunt campion național, maestru al sportului , campion internațional la diverse discipline. Atât la karate și la jiu -jitsu cât și în MMA am avut meciuri profesioniste” – Ciprian Cărăușu, Maestru în arte marțiale.

Ciprian are centura neagră o tresă în jiu – jitsu și centură neagră la karate. În prezent, fostul sportiv de performanță este antrenor la una dintre cele mai cunoscute săli de arte marțiale din țară, pe partea de jiu-jitsu, MMA și Kickboxing.

„Prin sala mea trec foarte mulți sportivi, dar și persoane care vin să își consume energia. Am și multe fete pe care le antrenez” – Ciprian Cărăușu, Maestru în arte marțiale.

Sursa: SPORTS-NET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed