Cotă de avarie la Bursa din Madrid

Europa are acum o nouă problemă, Spania, spune brokerul Ciprian Bîrsan: liderii europeni nu acţionează la timp iar investitorii aşteaptă din nou intervenţia Băncii Centrale Europene.

 

„O problemă din ce în ce mai mare, din ce în ce mai spinoasă este Spania. Dacă era să ne întâlnim săptămâna trecută spuneam că este la minimul din 2009, ne întâlnim acum şi vorbim despre nivelurile din 2003. Se pot puncta mai multe probleme, printre care şi Bankia. Acolo investitorii au retras un miliard de euro cash. Lucru care era de aşteptat, care se întâmplă şi în Grecia.”

 

„Pentru a tempera scăderile de pe piaţa spaniolă de capital, autorităţile pot interzice vânzările în lipsă. Dar efectul va fi temporar”, estimează Ciprian Bîrsan.

 

„Dacă această măsură va fi luată, deja există la nivel de zvon, vor fi nevoiţi să cumpere. Creşterea va fi artificială, după ce se va opri efectul acestui mecanism scăderile vor fi mult mai abrupte.”

 

„Într-un an în care au loc alegeri în mai multe ţări ale Uniunii, tot Banca Centrală Europeană va trebui să intervină” crede Bîrsan. „Mai devreme sau mai târziu, BCE tot trebuie să apese butonul de print.”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed