Creştere de 15% a acţiunilor Uber, susţinută de veniturile peste aşteptări şi previziunile solide

Compania a raportat o pierdere pe acţiune de 61 de cenţi, peste cea de 22 de cenţi aşteptată de analişti, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Veniturile de 8,34 miliarde dolari sunt peste aşteptările analiştilor, de8,12 miliarde de dolari

Uber a raportat o pierdere netă de 1,2 miliarde de dolari pentru trimestrul trei, din care 512 de milioane de dolari au fost atribuite reevaluării investiţiilor de capital ale Uber, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile au crescut cu 72% de la an la an.

CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus într-un comunicat că Uber a oferit ”un trimestru puternic”, beneficiind de călătoriile în plină expansiune, de relaxarea restricţiilor şi de schimbările apărute în cheltuielile consumatorilor.

El a spus că octombrie urmează să fie ”cea mai bună lună din toate timpurile a companiei, atât pentru mobilitate, cât şi pentru totalul rezervărilor brute ale companiei”.

Totuşi, el a avertizat că după ultimii ani, compania a învăţat să nu ia nimic de bun.

”Cu o rigoare continuă în ceea ce priveşte costurile, disciplina privind numărul de angajaţi şi o abordare echilibrată a alocării capitalului, toate susţinute de capacităţile noastre tehnice şi operaţionale de vârf, suntem bine poziţionaţi pentru a oferi o profitabilitate în creştere în trimestrele următoare”, a spus Khosrowshahi.

Compania a raportat un EBITDA ajustat record, de 516 milioane dolari, depăşind estimările cuprinse între 440 milioane dolari până la 470 milioane dolari şi peste estimările analiştilor de 457,7 milioane dolari, potrivit StreetAccount.

Rezervările brute trimestriale s-au ridicat la 29,1 miliarde de dolari, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru trimestrul patru al anului 2022, Uber a declarat că se aşteaptă ca rezervările brute să crească între 23% şi 27% de la an la an, pe o bază valutară constantă, şi la un EBITDA ajustat de 600 milioane dolari până la 630 milioane dolari.

Analiştii chestionaţi de Refinitiv se aşteptau la 568 milioane dolari în EBITDA ajustat pentru trimestrul patru.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed