Cristina Puia, cândva vedeta primului grup rock feminin românesc, Secret, are un business muzical de succes în Italia

Cristina Puia uimea după ’89, alături de colegele de la Secret, prima trupă rock cu componență feminină din România, cu care a cucerit țările vest europene.

O regăsim astăzi pe nonconformista chitaristă drept fondatoarea Madville Scuola di Musica, una dintre cele mai apreciate școli private de instrumentiști și soliști din Lazio, Roma.

Elevii săi câștigă pe bandă concursuri muzicale în Italia, satisfacția profesională a chitaristei fiind maximă. Cristina a înființat Madville School of Music în urmă cu 10 ani, și a învățat și perfecționat sute de tinere talente, mulți elevi ai săi, ce s-au perfecționat la diverse secții muzicale, au astăzi propriile formații ori sunt pe scenă alături de artiști consacrați din peninsulă. A avut și elevi câștigători ale unor talent show-uri din Italia.

Cristina Puia (foto stânga), pe vremea când era chitarista formației feminine Secret, astăzi profesoară la propria-i școală, în Roma

Cristina Puia, cândva vedeta primului grup rock feminin românesc, Secret, are un business muzical de succes în Italia

Cristina a ales să se stabilească în Italia, țara unde trupa Secret (Mariana Țurcanu-voce, Mirela Păun-chitară, Angela Vulpescu- bass și Adriana Buciu-tobe) a avut cel mai mare succes, după România.

În prima parte a anilor ’90 frumoasele rockerițe au fost reale vedete acolo, invitate în emisiuni de maximă audiență. Cel mai important concert l-au avut în piața San Giovannidi din Roma (150.000 persoane), unde au cântat în deschiderea marilor Zucchero, Paul Young și legendarii britanici de la Def Deppard.

Cristina nu s-a lepădat totuși de pasiunea sa cea mare, aceea de a urca pe scenă și o face ori de câte ori are oportunitatea, acompaniind proprii elevi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed