Csilla Hegedüs: Punem capăt birocratizării excesive în cazul proiectelor POCU

„Implementez proiecte de 20 ani şi ştiu cât de dificilă este birocratizarea excesivă, termenele prea lungi în care se primesc răspunsuri la întrebări sau la modificările solicitate. Ştiu cât de enervant este când ţi se cer lucruri inutile. Aveam nevoie de schimbări imediate!”, a declarat secretarul de stat Hegedüs, conform unui comunicat de presă.

Secretarul de stat responsabil pentru POCU a precizat că o schimbare majoră vizează chiar primul pas de la depunerea proiectului: în maxim 3 luni de la depunerea aplicaţiilor se vor semna contractele de finanţare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtând perioada de aşteptare şi ajutând la implementarea fără întârzieri a proiectelor. Bineînţeles, aceste măsuri pot fi aplicate doar cu sprijinul şi implicarea beneficiarilor.

”De asemenea, am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate şi pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiţii de maximă legalitate. Am stabilit şi unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanţate prin POCU 2014-2020, pentru a evita plimbarea hârtiilor şi aşteptările inutile în implementare”, a adăugat Hegedüs Csilla.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed