Culmea sfidării la stat: venituri mai mari la ANOFM după tăierile salariale de 25%

Doar şase angajaţi ANOFM, din totalul de 183 de salariaţi ai instituţiei, nu au primit stimulente în luna iulie, conform unui document al ANOFM. Printre cei şase se numără şi preşedintele instituţiei.
Doar 30 de angajaţi ai ANOFM au încasat în iulie stimulente mai mici decât salariul net. Dintre aceştia, 21 sunt angajaţi ai Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIPOSDRU).

Stimulente de minumum două ori mai mari decât salariul net încasat în iulie

Potrivit documentului, în multe cazuri, stimulentele au depăşit dublul salariului net.

Curierul cabinetului preşedintelui: salariu net de 394 de lei, stimulente de 1.078 de lei.
Referent asistent la Direcţia Control Măsuri Active: salariu net de 249 de lei, stimulente în valoare de 821 de lei.
Referent asistent la Direcţia Economică: salariu net de 446 de lei şi stimulente de 915 lei.
Referent asistent la Direcţia Eures: salariu net de 442 lei şi stimulente de 904 lei.
Referent asistent la Direcţia Eures: salariu net de 448 de lei şi stimulente de 911 lei.
Consilier asistent la Direcţia Medierea Muncii: salariu net de 522 de lei şi stimulente de 1.224 de lei.
Referent III principal 3 la Direcţia Resurse Umane şi Salarizare: salariu net de 372 lei şi stimulente de 951 lei.
Inspector de specialitate gradul II la Direcţia Resurse Umane şi Salarizare: salariu net de 255 lei şi stimulente de 811 lei.

Paradox bugetar: cum poţi să ai venituri nete mai mari după tăierile de 25%.

Directorul OIPOSDRU (Gabriela Rus) ocupa în iunie cea de-a şaptea poziţie în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ANOFM, potrivit unei analize MONEY.ro, publicată luna trecută.

Directorul a încasat în iunie 4.720 lei, potrivit unui comunicat remis de instituţie. Venitul net al directorului OIPOSDRU a fost egal cu salariul net în luna iunie.
În iulie, venitul net al directorului OIPOSDRU a fost de 6.486 de lei, constituit din salariu net (3.648 de lei) şi stimulente în valoare de 2.838 de lei. Prin urmare, venitul net al salariatului ANOFM a fost în iulie mai mare decât înainte de tăiere.

Consilierul preşedintelui ANOFM a câştigat în iunie 1.947 de lei (venit net echivalent cu salariul). În iulie, consilierul a încasat 3.583 de lei, din care 1.501 lei salariu net şi 2.082 lei stimulente.

Directorul Direcţiei Resurse Umane şi Salarizare (Marian Oprea) ocupa cea de-a treia poziţie în clasamentul celor mai bine plătiţi angajaţi ANOFM în iunie, potrivit analizei citate. Acesta a încasat în iunie 5.395 de lei (venit net echivalent cu salariul net).
În luna iulie, venitul net al salariatului ajungea la 4.993 de lei, fiind format din 2.085 de lei reprezentând salariu net şi stimulente în valoare de 2.908 lei.

Directorul Direcţiei Managementul Bazelor de Date (Maria Tufan) a încasat în iunie tot 5.395 de lei (venit net echivalent cu salariul net). În iulie, venitul net al directorului ajungea la 4.796 de lei şi a fost format dintr-un salariu net de 2.099 de lei şi stimulente de 2.697 de lei.

Tot pe poziţia a treia în topul celor mai bine remuneraţi angajaţi ai ANOFM în iunie se afla şi directorul Direcţiei Economice (cu un venit net de 5.395 de lei). Salariul net în iunie a fost egal cu venitul net, ca şi în celelalte cazuri.
În iulie, directorul Direcţiei Economice (Mircea Hotinceanu) a încasat 4.948 de lei, din care 2.040 lei au reprezentat salariul net şi 2.908 de lei-stimulentele.

Cea de-a patra poziţie în clasamentul angajaţilor ANOFM care au câştigat cei mai mulţi bani în iunie a fost ocupată de directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale (Petrică Blanariu). Acesta a încasat în iunie 5.179 de lei (venit net echivalent cu salariul net). În iulie salariatul a câştigat 4.775 de lei, din care un salariu net de 1.975 de lei şi stimulente în valoare de 2.800 de lei.

Preşedintele ANOFM ocupa în iunie cea de-a opta poziţie din clasamentul celor mai bine plătiţi angajaţi ANOFM, cu un venit net de 4.693 lei (venit net echivalent cu salariul net).
În iulie, venitul net al preşedintelui ANOFM se ridica la 3.626 de lei (stimulente 0).

Normele din 22 februarie 2001(Hotararea nr. 266) reglementează constituirea şi utilizarea fondului de stimulente pentru personalul ANOFM, din Ministerul Muncii şi din Casa Naţională de Pensii. Cuantumul stimulentelor individuale acordate pe un trimestru nu poate depăşi trei salarii de bază lunare, potrivit articolului 7 din Hotărârea nr.266.

MONEY.ro a solicitat punctul de vedere al ANOFM cu privire la evoluţia veniturilor nete în iulie 2010, dar nu a obţinut niciun răspuns până la publicarea materialului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed