Cum a rămas un român fără 180.000 de euro în cont

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au primit o sesizare din partea unui bărbat referitoare la faptul că îi lipseşte suma de aproximativ 180.000 euro din conturile bancare.

”Din primele cercetări efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că acesta, în urma vizionării unui anunţ de pe o reţea de socializare, care promova o platformă de investiţii ce promitea un randament de profitabilitate ridicat, a decis să investească pe acea platformă, oferindu-le acces la telefonul personal unor ‘analişti financiari’ prin intermediul unei aplicaţii de control la distanţă (Any Desk). Ulterior, din contul acestuia au fost efectuate tranzacţii în sumă de peste 180.000 euro”, a transmis IPJ Harghita.

Poliţiştii atrag atenţia că modul de operare al infractorilor „este unul sofisticat şi manipulativ”, aceştia folosind renumele unor companii sau persoane publice cunoscute pentru a atrage victimele în capcana lor.

„Infractorii contactează potenţialele victime prin intermediul mediului online, promiţându-le câştiguri rapide şi cu un randament extrem de mare. Aceştia se folosesc de reclame pe platformele de socializare pentru a promova iluzia câştigurilor uşoare. Victimele sunt apoi îndemnate să descarce aplicaţii de control la distanţă, cum ar fi ‘Any Desk’, prin intermediul cărora infractorii preiau controlul asupra datelor bancare şi personale ale acestora”, precizează sursa menţionată.

Pentru a evita astfel de capcane, Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii din cadrul IPJ Harghita recomandă din nou populaţiei să fie precaută şi să adopte măsuri preventive.

Oamenii sunt îndemnaţi să evite accesarea anunţurilor sau îndemnurilor referitoare la investiţii din partea unor persoane necunoscute, să manifeste vigilenţă şi să fie sceptici în faţa ofertelor care promit câştiguri însemnate şi rapide, să nu instaleze aplicaţii de control la distanţă care permit accesul la dispozitivele electronice, dar şi să verifice întotdeauna autenticitatea datelor prezentate şi să nu comunice informaţii personale sau bancare către persoane necunoscute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed