Cum arată clădirea pe care Ikea a cupărat-o cu aproape 400 de milioane de euro. FOTO

Cum arată clădirea pe care Ikea a cupărat-o cu aproape 400 de milioane de euro.

Ikea cumpără fostul magazin emblematic Topshop de pe Oxford Street în cadrul unei tranzacții de 378 de milioane de lire sterline.

Compania suedeză va deschide noul magazin din Londra în toamna anului 2023, după ce grupul Arcadia al lui Sir Philip Green s-a prăbușit anul trecut.

În urma vânzării, pe cele trei etaje ale clădirii emblematice se vor vinde mobilă, aparate de bucătărie și accesorii pentru casă.

Aceasta se va finaliza în ianuarie, după ce a fost semnat un contract de cumpărare condiționată.

Un alt nou Ikea în Hammersmith, în vestul Londrei, urmează să se deschidă în următoarele câteva luni.

Proprietatea 214 Oxford Street a fost cândva bijuteria coroanei în imperiul de retail al lui Sir Philip, care a căzut victimă pandemiei Covid, împreună cu multe alte magazine de pe strada principală.

Peter Jelkeby, șeful diviziei Ikea din Marea Britanie și Irlanda, a declarat că magazinele fizice „vor fi întotdeauna o parte esențială a experienței Ikea”.

El a adăugat: „Aducerea Ikea în inima Oxford Street – una dintre cele mai inovatoare, dinamice și interesante destinații de vânzare cu amănuntul din lume – este un răspuns direct la aceste schimbări societale și un pas înainte interesant în călătoria noastră de a deveni un I mai accesibil”.

Krister Mattsson, directorul general al Ingka Investments, proprietarul Ikea, care deține majoritatea magazinelor IKEA, s-a declarat ‘încântată de acordul pentru o proprietate pe una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din Europa’.

„Oameni care ies în oraș trec pe lângă magazinul Topshop, acum închis, de pe Oxford Street, pe 26 mai 2021, în Londra, Regatul Unit.

Pe măsură ce pandemia se va diminua va continua și procesul de relaxare a restricțiilor, iar tot mai mulți oameni vin în West End, pe măsură ce se deschid mai multe afaceri”, a spus acesta.

Amintim că Ikea a închis câteva puncte de vânzare în Marea Britanie în ultimii ani, inclusiv unul din centrul orașului Coventry și două magazine de probă din capitală.

Va avea 23 de magazine în întreaga țară atunci când se va deschide magazinul din Oxford Street.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed