Cum să faci supă de castane. Rețeta cea mai simplă

0

Cum să faci supă de castane. Rețeta cea mai simplă. Castanele le găsești oriunde și de asemenea, spre deosebire de alte fructe ori legume, nu costă nici mult dacă alegi să le iei de la piață.

Ca să faci supă de castane nu ai nevoie de multe ingrediente. Important este să castanele, iar mai departe lucrurile sunt foarte simple.

Ține cont de faptul că supa de castane nu este dulce. Este aromată, cremoasă, dar și gustoasă și destul de sățioasă.

Ingredientele de care ai nevoie ca să faci supa de castane sunt următoarele:

Cum să faci supă de castane. Rețeta cea mai simplă

  • 250 g castane
  • 1 ceapă
  • 1 praz
  • 1 cățel usturoi
  • 1 pahar de supă de pui sau supă de legume
  • 1 pahar apă
  • 50 ml smântână de gătit
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru (opțional)

Și să prepari rețeta de supă de castane e foarte simplu. Castanele se crestează în cruce pentru a se putea găti mai repede.

Mai departe se pune apă la fiert într-o cratiță, iar când dă în clocot se adaugă și castanele. Totul se lasă la fiert 15 minute, iar apoi se lasă la răcit.

Până se răcește, ceapa și prazul se taie mărunt și se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul mărunțit și se mai călește puțin.

Castanele vor fi curățate de coajă și miezul lor îl adăugăm peste legumele din cratiță. Se adaugă și apa, dar și supa de pui sau de legume, sare și piper și se lasă la fiert 15 minute.

La final, conținutul cratiței se pasează cu un blender până se obține consistența unei creme. Se mai poate adăuga apă călduță dacă supa de castane nu este suficient de lichidă.

Pentru o aromă mai puternică se adaugă și smântâna de gătit, alături de cimbru. Supa de castane este recomandat să fie servită caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.