Curtea Constituţională va dezbate pe 14 iunie sesizarea liderului grupului deputaţilor AUR privind numirea de către Parlament a lui Valeriu Zgonea în funcţia de preşedinte al ANCOM

Pe 9 mai, Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, în plen reunit, pentru numirea fostului social-democrat Valeriu Zgonea la conducerea ANCOM. 

Acesta a fost achitat, pe 11 februarie 2022, pentru trafic de influenţă, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă. În prima instanţă, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare. 

ANCOM a fost condusă de Valeriu Stoica, al cărui mandat a expirat pe 11 mai.

Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a decis  să admită apelul formulat de Valeriu Zgonea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti şi a hotărât achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru trafic de influenţă. Decizia magistraţilor este definitivă.

În urmă cu doi ani, Valeriu Zgonea a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcţie de conducere în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

În ianuare 2018 fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed