Dafora aşteaptă afaceri în creştere cu 10-15% în 2010

Conducerea Dafora spune, însă, că îndeplinirea obiectivului depinde de cererea de servicii specifice, adăugând totodată că estimează că în următorii 2-3 ani compania va atinge din nou nivelul maxim înregistrat al cifrei de afaceri de la nivelul anului 2007, de peste 290 milioane lei.

În ceea ce priveşte câştigurile, Dafora speră ca anul viitor să aibă o marjă a profitului net similară celei din 2007, acest obiectiv depinzând însă de concurenţa din domeniu, de politica din domeniul costurilor şi de eficientizarea procesului de transformare a intrărilor în ieşiri, concomitent cu executarea de servicii de calitate.

Pe de altă parte, compania nu va creşte salariile, însă ar putea face noi angajări dacă vor fi necesare pentru noile lucrări apărute.

„Pentru anul 2010, compania Dafora va continua derularea lucrărilor contractate în 2009, cu finalitate în 2010, precum şi a celor contractate în perioada curentă. Concomitent, urmărim identificarea de noi oportunităţi şi potenţiali clienţi pentru serviciile de foraj şi construcţii în vederea acoperirii cu contracte a semestrului II al anului 2010”, se arată în comunicatul transmis Bursei.

Totodată, Dafora nu intenţionează să realizeze investiţii majore anul viitor, în condiţiile în care anul acesta investiţiile programate au fost de aproximativ 5 milioane lei.

„În acest moment, compania este dotată din punct de vedere tehnic cu instalaţii şi utilaje capabile să genereze o cifră de afaceri cu mult mai mare decât cea previzionată pentru anul 2009. În aceste condiţii, compania nu îşi propune pentru anul viitor un volum semnificativ de investiţii, ci probabil menţinerea investiţiilor la nivelul anului 2009”, spun reprezentanţii companiei.

„Cu toate acestea, dacă piaţa serviciilor prestate de Dafora, în special piaţa serviciilor de foraj, se va decomprima, compania are în vedere continuarea strategiei investiţionale demarate în ultimii 3 ani, şi anume aceea de a achiziţiona la fiecare 1-2 ani câte o instalaţie de foraj nouă. În aceste condiţii, în maximum 10 ani, compania ar urma să fie dotată cu instalaţii şi utilaje moderne, care să corespundă celor mai exigente cerinţe ale pieţei”, se mai arată în comunicatul societăţii.

Dafora Mediaş (DAFR) a obţinut în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,62 milioane lei (383.000 euro), în scădere de şase ori faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2008 de 9,87 milioane lei.

Cifra de afaceri a Dafora a scăzut la 116 milioane lei (27,4 milioane euro) în perioada ianuarie – septembrie 2009, de la 186,4 milioane lei în perioada echivalentă a anului trecut.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2009, Dafora estimează un profit net de 6,19 milioane lei pentru acest an, de peste două ori mai mare decât câştigul de anul trecut, în condiţiile în care vrea să îşi reducă cheltuielile cu 26%.

Dafora Mediaş are un capital social de 97,36 milioane lei, divizat în 973,57 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportări, acţionarul principal al societăţii este Gheorghe Călburean, cu 48,58% din acţiuni, în timp ce Foraj Sonde Craiova, firma fraţilor Cristescu, are o participaţie de 5,26%. De asemenea, fondul de investiţii Rosintaly Management Limited deţine mai puţin de 5% din capitalul Dafora.

Valoarea de piaţă a companiei este de 101,25 milioane lei (23,7 milioane euro), conform cotaţiei de 0,104 lei, stabilită în şedinţa de marţi a Bursei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed