DNA: 21 de inculpaţi, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene – Ar fi obţinut fără drept fonduri de la APIA prin Programul Naţional Apicol / Unul dintre inculpaţi ar fi pus la dispoziţia celorlalţi peste 220 de documente nereale

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a 21 inculpaţi pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea.

”În cursul anului 2020, unul dintre inculpaţi ar fi favorizat obţinerea fără drept de către mai multe persoane (printre care şi ceilalţi 20 de inculpaţi cercetaţi în prezenta cauză) a sprijinului financiar oferit de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), în cadrul 

”Ulterior, persoanele respective ar fi depus acele documente la A.P.I.A. în vederea obţinerii fondurilor nerambursabile. În schimbul ajutorului acordat, inculpatul ar fi primit de la beneficiarii programului diverse sume de bani ce ar fi fost achitate acestuia după obţinea finanţării. De asemenea, în momentul efectuării controalelor de către lucrătorii A.P.I.A., inculpatul ar fi pus la dispoziţia persoanelor respective proprii stupi cu albine, pe care i-ar fi inscripţionat cu numerele stupinelor beneficiarilor pentru a crea aparenţa că acestea ar fi fost achiziţionate în mod real”, a mai transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii precizează că, anterior, au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi. 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed