Dolarul pierde jumătate din avansul câştigat în primele 6 luni pe fondul deteriorării economiei americane

În următoarea perioadă, ritmul creşterii economice ar putea fi afectat de evoluţia slabă a retail-ului, a activităţii manufacturiere, a construcţiilor şi a altor sectoare cheie ce au făcut ca SUA să îşi revină treptat după recesiunea din 2008.

Analiştii Admiral Markets identifică 3 factori care au influenţat evoluţia în cauză:

  • psihologic – creşterea apetitului faţă de risc ce scade cererea pentru active de refugiu achiziţionate pentru lichiditate, stabilitate şi nu pentru randament
  • fundamental – perspectivele mai puţin optimiste decât în prima parte a anului în ceea ce priveşte creşterea economică şi politica monetară
  • tehnic – o corecţie normală după trendul favorabil din prima parte a anului

Din punct de vedere tehnic, dolarul a depăşit primul nivel normal de corecţie 38,2% şi în curând va ajunge la 50%. Pare punctul critic în acest moment, ţinând cont de evoluţia faţă de restul valutelor: EurUsd va fi în zona 1,3100, adică primul nivel corectiv din trendul descendent şi o testare a liniei de trend străpunse, GbpUsd şi UsdChf la nivele cheie 1,5500, respectiv 1,0200, iar UsdJpy aproape de minimul istoric.

“În scurt timp, ne putem aştepta la o revenire a dolarului iar monitorizarea evoluţiei în zonele sus menţionate ne va permite să identificăm în perioada imediat următoare dacă aceasta va fi pe termen scurt sau de durata. În ansamblu, trendul rămâne favorabil dolarului, dar depăşirea acestor praguri pot schimba viziunea investitorilor”, se mai arată în analiză.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed