DTZ Echinox: Chiriile spaţiilor de retail de pe principale artere comerciale ale Capitalei au scăzut cu 35% în ultimul an

 În ceea ce priveşte locaţiile semi-centrale şi periferice, chiriile s-au depreciat în acest interval cu până la 50%, se arată în studiul Property Times.

Pe o piaţă cu chirii în scădere şi închideri de proiecte comerciale (Armonia Brăila, dezvoltat de compania Red Management, în urma unei investiţii de 45 milioane de euro şi Trident Shopping Center Sibiu, investiţie de 15 milioane de euro a omului de afaceri Constantin Mateescu), retaileri precum Inditex, Deichmann, Takko, Humanic, New Yorker, Hervis, Dechatlon, Sephora, Mango şi Debenhams sunt încă activi pe piaţă şi prospecteaza oportunităţi de extindere, se mai arată în studiul citat.

Piaţa de retail autohtonă a experimentat în 2009 un nou concept, cel de strip mall (magazinele din cadrul centrului comercial nu au spaţii comune, iar accesul în magazine se face direct din parcare), prin inaugurarea Militari Shopping Center. Centrul de cumpărături din Capitală are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Analiştii DTZ estimează că piaţa autohtonă de retail, dependentă de stabilitatea economică, încrederea consumatorilor sau accesul la credite bancare, se va revigora, într-un ritm net inferior celui din anii trecuţi, începând din a doua jumătate a anului viitor.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. De acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed