x


  • EUR
    4.8737
    USD
    4.1622
string(7) "politic"

După 9 ani de stat la Bruxelles, Dăncilă are nevoie de translator la discuțiile cu liderii europeni

Viorica Dăncilă a fost deputat în cadrul Parlamentului European din 2009 până în 2018. De asemenea, ea a fost și vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală în Parlamentul European și potrivit CV-ului său vorbește limba franceză foarte bine și limba engleză bine. Cu toate acestea, Dăncilă are nevoie de translator la întrevederile cu liderii europeni.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 11:27

După ce au fost făcute publice imaginile de la întrevederea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în care Viorica Dăncilă răspunde salutului acestuia: „He, he”, imagini care au devenit virale, premierul român devenind ținta ironiilor intrenauților, Guvernul difuzează imagini de la întâlnirile oficiale însă fără sunet. Așa a fost și în cazul vizitei efectuate de Viorica Dăncilă la Buruxelles unde a avut întrevederi cu mai mulți lideri europeni. În imagini se vede o femeie blondă care este translator și care stă între premierul român și președintele președintele Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker în timpul discuțiilor dintre aceștia.

 

 

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, încercând să găsească o explicație pentru a altă gafă făcută de Viorica Dăncilă atunci când a citit 20-20 referindu-se la anul 2020, a afirmat că „este un automatism, nu o mare greșeală”.

 

 

„Cât despre 20-20, aș vrea să vă explic ceva: la Bruxelles, când se discută despre 2020, în general se folosește expresia twenty-twenty. Doamna Prim-ministru, obișnuită cu această expresie, în engleză, a folosit-o și în românește. Este un automatism, nu o mare greșeală”, a spus Dragnea.