Ea este Gabriela Băncescu Gheorghiu, gazda marilor petreceri românești din New York

0

Faceți cunoștință cu Gabriela Băncescu Gheorghiu, gazda petrecerilor românești din New York. Stabilită de 25 de ani în cea mai efervescentă metropolă a lumii, anteprenoarea a găsit succesul mizând curajos tot pe ingrediente românești, voia bună și bucătăria autentică de acasă, țara sa de origine.

Gabriela se află în spatele a două restaurante populare, singurele cu specific tradițional din New York. Spații unde româno-americanii se regăsesc și retrăiesc bucuria spumoaselor petreceri românești, că sunt prilejuite de Anul Nou, 1 decembrie, Sărbătoarea Toamnei ori de Paște. La Romanian Garden ori Harmony Terrace nu lipsește nici nostalgia muzicală românească, grație trupei rezidente Amor, dar și a invitaților speciali. În ultimii 10 ani, crema muzicienilor români au animat atmosfera din spațiile devenite mica Românie de peste ocean.

Aura Urziceanu a împlinit 75 de ani. Este cea mai mare personalitate pe care a dat-o jazz-ul românesc

 

Ea este Gabriela Băncescu Gheorghiu, gazda marilor petreceri românești din New York

”Nașa” majorității evenimentelor familiale din comunitatea vorbitoare de limba română din New York, că sunt ele aniversări, nunți ori petreceri cu tematică artistică, povestea de succes a carismaticei brașovence a început ca ospătar, apoi manager iar, în cele din urmă a preluat o afacere pe care a personalizat-o și astăzi s-a transformat într-una importantă în comunitate. A dezvoltat un local distinctiv în universul restaurantelor imensului New York, a depășit obstacole, piedici ce i-au dat ambiție și voință să deschidă și cel de-al doilea restaurant. La 54 de ani, Gabriela Băncescu Gheorghiu se consideră o femeie realizată și asta datorită muncii exclusiv, fără să se ghideze după modele inspiraționale.

Gabriela Bancescu Gheorghiu: ”E un efort să faci în așa fel încât clienții să știe că se pot baza pe tine”

În 25 de ani de provocari profesionale serioase a reușit să fie pe deplin împlinită și dincolo de carieră, ca mama și soție un mare regret este că și-ar fi dorit să petreacă mai mult timp cu copii săi. ”Uneori sunt la muncă 14 ore pe zi. Aproape că nu mi-am văzut copii crescând și regret enorm. Când ești într-un astfel de business trebuie să te dedici, petreceri timp la muncă în detrimentul familiei. E un efort să faci în așa fel încât clienții să știe că se pot baza pe tine”, ne spune doamna Gabriela Băncescu, mândră și că a reușit să fie înconjurată de o echipă formată majoritar din români dedicați. Singurele localuri cu specific românesc din New York se bucură de curiozitatea americanilor dar și multor alte naționalități ce conviețuiesc laolaltă în orașul care nu doarme niciodată.

Recent, Romanian Garden a fost platou de filmare pentru popularul serial ”O Familie de polițiști” (Blue Bloods), o producție CBS.

Gabriela Bancescu și formația Amor de la Romanian Garden

Un celebru spion CIA, consultant pentru un film românesc. Producția va avea un buget record, 24 milioane $