EDF şi Enel vor să participe la mega-proiectul german de energie solară în nordul Africii

În afară de EDF, cotidianul german susţine că şi alte companii – printre care Enel din Italia, Red Electrica din Spania, firme marocane, tunisiene şi egiptene – negociază în prezent pentru a mări cercul iniţial de investitori.

„Lista celor care şi-au manifestat interesul (pentru acest priect) este lungă”, a spus directorul proiectului Desertec, Ernst Rauch, citat de Handelsblatt.

Fundaţia Desertec, cu sediul la Hamburg, care este coordonatoarea proiectului, nu a putut fin contactată pentru a comenta informaţia.

Proiectul, cu o valoare estimată la 400 miliarde euro, a fost lansat în iulie de 12 companii, majoritatea germane, la iniţiativa reasiguratorului Munich Re. Desertec prevede furnizarea în interval de trei ani a unor planuri de investiţii realizabile pentru crearea reţelei de centrale solare.

Obiectivul acestora este de a acoperi pe termen lung 15% din nevoile energetice ale Europei şi o mare parte din cele ale ţărilor producătoare.

Printre grupurile deja implicate în acest proiect se numără Deutsche Bank, EON, RWE, Siemens (toate din Germania), Abengoa Solar (Spania) şi Cevital (Algeria).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed