Ei sunt frații lui Horia Brenciu, Zoli Toth și sora lui Ionuț Dolănescu! Mai puțin celebri aici, însă de recunoaștere internațională în muzica clasică!

Puțin știu că Horia Brenciu are un frate tenor, de talie internațională, fratele lui Zoli Toth este absolvent de conservator în Germania și cântă în Macao (China), iar sora cea mare a lui Ionuț Dolănescu este nimeni alta decât soprana de recunoaștere mondială Leontina Văduva.

Mereu efervescentul Horia Brenciu a urmat drumul ales de fratele său în muzică însă s-a oprit mai repede față de Marius Brenciu, după puțin pian și canto. Marius Brenciu a  continuat să se perfecționeze, astfel că, astăzi se poate lăuda că a concertat în toate marile centre culturale din lume, amintim: Berlin, Geneva, Paris, Lyon, Monte  Carlo, Tokyo, Tel Aviv, New Yor ori San Francisco. ”El a făcut prima dată pian, am făcut şi eu pian! El a făcut prima dată canto, am făcut şi eu canto! El a fost partea mai serioasă, mai cuminte a familiei, eu am fost cealaltă parte! Eu am fost partea mai ”şturlubatică” a familiei!”, a mai spus artistul despre fratele său, câștigător a zeci de concursuri internaționale.

Cândva Geo daSilva, primul nostru dj de succes în Europa, astăzi predicator la biserică și compozitor de muzică creștină

Cel ce a făcut istorie cu trupa Sistem și a avut cea mai bună clasare a României la Eurovision, muzicianul Zoli Toth a absolvit Academia de Muzică ”Gh Dima” din Cluj-Napoc,  dar și cursurile de master. Inițiator al muzicii de percuție în România, a  înființat mai multe grupuri de succes. Tot cv-ul acestuia nu face decât să-l facă mândru pe fratele său, Tibor Toth care a făcut parte din… Filarmonica din Berlin, Dusseldorf dar și Macao Orchestra. Cât despre recunoașterea sa, Tibor a cântat în întreaga lume.

Ionuț Dolănescu este arhicunoscut în România. Însă sora sa cea mare, Leonina Văduva, este cunoscută de lumea bună din toate marile metropole ale mapamondului. Da, este sora sa cea mare și-i mulțumește necontenit că s-a ocupat de formarea sa ca artist. Cariera sopranei de 61 ani, care locuiește de 33 ani la Paris, cuprinde zeci de turnee de operă în Asia, Australia, Statele Unite și Europa. În 2000, a cântat la Metropolitan Opera din New York, una dintre cele mai importante scene de operă din lume. Discografia artistei include spectacole precum „Rigoletto“ (1993), „Povestirile lui Hoffmann“ (1996) şi recitalul „Opera Arias“ (1997), dirijat de Plácido Domingo.

Cântărețul ieșean Silviu Huțanu, răpus de Covid-19 la doar 37 ani!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri