x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

Ele sunt doamnele din muzica românească ce poartă uniforme medicale!

Money& People le prezintă în exclusivitate pe doamnele din muzica noastră care, în afara scenei, poartă uniforme medicale! Artiste îndrăgostite de muzică, puțini sunt cei ce știu că, în primul rând, acestea se consideră cadre medicale implicate!

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.11.2020, 10:00

În acestă perioadă în care comunitatea artistică protestează pentru că nu are unde să-și folosească talentul, avem și câteva excepții, chiar unele de aplaudat. Oameni care, înainte să ia microfonul la petreceri, au înțeles că muzica e o modalitate de distracție, în comparație cu medicina, adevărată ”brățară de aur”.

Corina Elena Badea nu este doar ”doctor de suflete” prin muzica sa!  Solista este doctor  de medicină internă, la camera de gardă, în prima linie a luptei cu virusul de la apariția acestuia.

În afara scenei, solista Corina Elena Badea este șefă de secție a Spitalului județean din Tulcea. ”Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical” este mesajul pe care își întâmpina artista prietenii pe Facebook. De la începutul pandemiei artista a schimbat hainele de scenă cu echipamentele de protecție medicală fiind în prima linie a  luptei cu virusul. Mulți o știu de pe scena culturală, drep solistă, chitaristă și pianist, poetă și pictoriță. De fapt preocuparea principală a polivalentei artiste este aceea de doctor de medicină internă, la Camera de gardă. Născută la Iași, stabilită la Tulcea după un rezidențiat la București, solista Corina Elena Badea a debutat în urmă cu 25 de ani, primul succes fiind cântat în limba strămoșilor si, machedoneni, ”Prota vreari” (Prima dragoste- n.r), una din temele ce a fost preluată de mulți artiști români.  Dr.  Badea a fost desemnată în 2017 ”Omul anului la aromâni”.

Schimbă ia populară cu halatul alb!  Viorica Chiurciu este cunoscut cercetător farmaceutic, în spatele creării multor medicamente

Dincolo de activitatea sa muzicală, puțini știu ca solista Viorica Chiurciu este sprijin de nădejde pentru mulți din cei care au trecut prin experiența nefericită Covid-19, ocupându-se personal, în calitate de inovator în domeniul imunologiei umane, de repunerea pe picioare a acestora.

Înainte să ajungă studentă la Conservator, artista și-a câștigat renumele în lumea medicală ca cercetător farmaceutic și se află în spatele creării a zeci de medicamente românești, de uz uman și veterinar.  Director de producție medicamente, cu peste 30 de ani petrecuți în laboratorul medical, Viorica Chiurciu i-a fost soție regretatului dr. Ing. Chimist Constantin Chiurciu, somitate în domeniul cercetării farmaceutice, trecut în neființă anul trecut. Viorica și Constantin Chiurciu au pus pe picioare mulți artiști importanți din cauza surmenajului profesional ori după intervenții medicale.

Gabi Constantin, liderul trupei Voltaj, a dat jos 50 de kilograme! A scăpat de porecla Porkus

Cândva apreciată solistă de muzică ușoară, azi medic! Lucia Bubulac are grijă de sute de pacienți

A debutat ca solistă de muzică ușoară, dar a ales să cânte doar plăcere. Astăzi, în acestă perioadă delicată, doamna doctor Lucia Bubulac, cunoscută și datorită mariajului cu apreciatul solist Cătălin Crișan (au format un cuplu și pe scenă), are în grijă sute de pacienți ca medic de familie. Ultimul album pe care artista Lucia Bubulac l-a lansat a fost  ”Lacrimi pe nisip”, în 1999, iar cea mai nouă realizare, o teză de doctorat în medicină.  Medic din 1984, Lucia  mai are un master în ”Ingineria Sistemelor” (Universitatea Politehnică)și  master în psihologie (Universitatea Hyperion)

Crina Bianca Bertel le-a cântat foștilor colegi la absolvirea Facultății de Medicină

Și solista de muzică populară Crina Bianca Bertel a debutat direct, de pe băncile facultății, în spital. Artista a absolvit anul acesta Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și, la finalul studiilor, le-a cântat elevilor și profesorilor.

La opt ani de la moartea lui Iurie Darie, Anca Pandrea dă detalii emoționante din ziua când actorul s-a stins. ”Am dormit o noapte cu trupul lui mort în brațe!”