Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta! ”Nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm evenimentul”

0
62

Socotit unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale de la noi, Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta!

Organizatorii manifestării ce, anual, aduna zeci de mii de spectatori din întreaga țară, s-au săturat de incertitudine și de faptul că guvernanți nu au nici o poziție concretă publică cu privire la sectorul cultural. Au decis amânarea manifestării pentru 2022.

Electric Castle, ce urma să aibă loc între 13-17 iulie, stabiliseră și capetele de afiș ale ediției din 2021 (trupele Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones).  ”Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta. În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități păentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm Electric Castle 2021. E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În Plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest luctru duce la reprogramarea ori anularea turneelor artiștilor din toată Europa”, au anunțat organizatorii EC.

Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta! Capetele de afiș rămân valabile la ediția din 2022

Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta!  Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență din 14 mai, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni.

Flavia Mihășan a născut. Primele imagini cu băiețelul său!

 

Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC) a trimis marţi o nouă scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi este solicitat să se implice activ în rezolvarea problemelor sectorului cultural, ignorant de guvernanți. „Ne-am fi aşteptat ca acest sector să fie sprijinit să depăşească această criză. Din păcate, lipsa de atenţie pentru artişti, pentru organizatorii de evenimente, pentru lucrătorii şi companiile din industria de spectacole şi pentru operatorii culturali, în general, se reflectă constant în hotărârile care închid activităţile culturale în aer liber, deşi le permit pe cele în interior, în deciziile care lasă pe ultimul loc sectoarele culturale şi creative atunci când vine vorba de ajutoare de stat, în modul neclar, netransparent sau poate chiar inexistent în care aceste sectoare sunt incluse în PNRR (planul naţional de redresare şi rezilienţă)”, se arată în scrisoare.

Fiica Andreei Marin s-a făcut mare. A devenit o adolescentă de toată frumusețea! /FOTO