Elefant.ro intră în insolvență

Tribunalul București a admis cererea retailerului online Elefant.ro de a intra în insolvență.

„Admite cererea debitorului ELEFANT ONLINE S.A. În temeiul art. 71 alin.1 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului ELEFANT ONLINE S.A. În temeiul art. 66 alin. 7 din Legea 85/2014, califică cererile creditorilor Patria Bank S.A., Fan Courier Express S.R.L., Fribourg Capital S.R.L, Universul Juridic S.R.L., Didactica Publishing House S.R.L., Omniconvert S.R.L., Corint Logistic S.R.L., Cargus S.R.L., Univers Enciclopedic Books S.R.L., Evolution Prest Systems SRL, Editura Epsilon Ascendo SRL, Spearhead Systems S.R.L., Grup Editorial Litera S.R.L., Postis Express S.A. ca fiind declaraţii de creanţă”, se arată în decizia publicată de către Tribunalul București.

Elefant Online este compania care operează elefant.ro, unul dintre cei mai mari jucători locali de pe piața de e-commerce. În 2023 avea în jur de 2,5 milioane de clienți, un marketplace în care activau peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor (2022), Elefant Online avea pierderi de 27 de milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 183 de milioane, față de 15 milioane în 2021.

Datele arătau că 88% din cifra de afaceri a companiei venea din vânzările online prin elefant.ro. Cea mai performantă categorie de produse, de-a lungul timpului, au fost cărțile, dar ulterior accentul s-a pus pe retail. Chiar și așa, în 2022 cărțile reprezentau 51% din vânzări, urmate de jucării și parfumuri. Comanda medie a scăzut însă de la 164 la 143 de lei în același an.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed