Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la câteva zile după preluarea Twitter

Elon Musk, a cărui avere netă a scăzut sub 200 de miliarde de dolari după ce investitorii au renunţat la acţiunile Tesla, a vândut 19,5 milioane de acţiuni între 4 noiembrie şi 8 noiembrie, arată documentele publicate de Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse. Această mişcare îl lasă pe Musk cu o participaţie de aproximativ 14% din Tesla, potrivit unui calcul Reuters.

Scopul vânzării de acţiuni nu a fost dezvăluit, dar analiştii se aşteptau la o astfel de mişcare pentru ca Musk să-şi poată finanţa afacerea Twitter. Cel mai bogat om din lume afirmase în aprilie că a terminat cu vânzarea acţiunilor Tesla. Cu toate acestea, el a continuat să vândă acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari în august şi a declarat că vânzarea a fost efectuată pentru a plăti pentru platforma socială achizţionată.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk s-a prăbuşit cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Musk a preluat Twitter luna trecută şi s-a angajat să ia măsuri drastice, inclusiv concedierea a jumătate din personal şi un plan de taxare a conturilor care au bifa albastră de verificare. Musk încercase să renunţe la tranzacţie în luna mai, susţinând că Twitter a subestimat numărul de conturi bot şi spam de pe platformă. dar acest lucru a dus la o serie de procese între cele două părţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed