Emil Boc este premierul desemnat de Traian Băsescu (VIDEO)

Emil Boc este a treia nominalizare de premier de la începutul crizei politice în România şi neacordarea votului de încredere pentru guvernul Boc II în Parlament.

„Dată fiind realitatea politica ma văd nevoit sa adopt o soluţie pe care o pot asigura în momentul de faţă astfel incat România sa rezolve prioritatea zero de a avea un Guvern. Am luat în considerare propunerea PDL si am emis decretul de desemnare in functia de premier pe Emil Boc„, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Începand cu data de 4-5 ianuarie Parlamentul va începe examinarea bugetului de stat, iar 16 ianuarie 2010 bugetul să fie aprobat.

„În estimarile convenite cu misiunile instituţiilor financiare internaţionale, evaluarea se va finaliza intre 25-27 ianuarie astfel incat documentul pentru board-ul FMI sa fie pregătit intre 27 ianuarie – 1 februarie. În aceleaşi conditii se poate estima ca documentul poate fi aprobat in sedinta Fondului din data de 12 sau 15 februarie. Daca Romania îşi va indeplini obligaţia pe data de 16 ianuarie putem primi simultan transa a treia (1.2 mld euro) şi tranşa a patra (830 milioane euro). Aceşti bani se vor duce jumatate la BNR jumătate la Finanţe, pentru sustinerea deficitului bugetar„, a precizat preşedintele Băsescu.

Pe 15 octombrie, Traian Băsescu l-a desemant pe Lucian Croitoru să formeze guvernul. Parlamentarii au respins echipa guvernamentală propusă de acesta.

Al doilea premier desemnat de preşedintele Băsescu a fost democrat-liberalul Liviu Negoiţă. Pe data de 9 noiembrie Negoita a transmis Parlamentului lista cu membrii Cabinetului. Acest guvern însă nu a apucat să mai fie votat în Parlament. Miercuri, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă, şi-a depus mandatul de premier. „Am considerat că ne aflăm într-o altă realitate politică după alegerile prezidenţiale”, a spus Negoiţă.

Următoarele două zile vor fi dedicate negocierilor, depunerea, cel târziu sâmbătă, a listei de miniştri la Parlament şi începerea audierilor luni, astfel încât, până la mijlocul săptămânii viitoare, Cabinetul să fie votat în Parlament.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed