Enel îşi vinde participaţia de 50% din Open Fiber pentru 2,65 miliarde de euro

Încheierea tranzacţiei este preconizată în ultimul trimestru al anului 2021.

„Enel SpA informează că aseară au fost semnate contractele referitoare la vânzarea întregii participaţii deţinute la Open Fiber Spa, ca urmare a anunţului din comunicatele de presă anterioare din 17 decembrie 2020 şi 30 aprilie 2021. Este vorba despre 50% din capitalul social al Open Fiber. Mai exact, contractul referitor la vânzarea a 40% din capitalul social al Open Fiber către Macquarie Asset Management implică o contravaloare de 2,12 miliarde de euro şi include transferul a 80% din partea Enel a împrumutului acţionarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate”, anunţă Enel.

Contractul prevede că valoarea va fi majorată la o rată de 9% pe an, calculată de la 1 iulie 2021 şi până la încheierea tranzacţiei.

Contractul referitor la vânzarea a 10% din capitalul social al Open Fiber către CDP Equity SpA implică, totodată, contravaloarea de 530 milioane de euro şi include transferul către CDPE a 20% din partea Enel a împrumutului acţionarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate.

Contractele menţionate includ, de asemenea, recunoaşterea câştigurilor în favoarea Enel, legate de evenimente viitoare sau cele neprevăzute.

Încheierea vânzării către Macquarie Asset Management şi CDPE a întregii participaţii deţinute de Enel în Open Fiber, preconizată pentru ultimul trimestru al anului 2021, este supusă unei serii de condiţii, inclusiv: obţinerea, de către băncile care creditează Open Fiber, a derogărilor necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management a pachetului de 40% al Enel în Open Fiber; obţinerea diferitelor autorizaţii administrative necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management şi CDPE a întregului pachet Enel în Open Fiber, în special în legătură cu procedura golden power (drept de veto) a Preşedinţiei Consiliului de Miniştri al Italiei şi cu aprobarea care urmează să fie emisă de Autoritatea pentru Concurenţă a UE.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed