Executivul a prelungit termenul pentru înscrierea în Programul de susţinere a producţiei de struguri de masă pentru anul 2022

0

Conform comunicatului de presă al Ministerului Agriculturii, iniţial HG 798/2022 a fost adoptă  în Şedinţa Guvernului din 16 iunie 2022 prin care  a fost stabilită o schemă de ajutor de minimis în  sumă de 15.000.000 lei, echivalentul a maximum 3.000.000 euro, ce se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

Măsura vizează următoarele categorii de beneficiari:

– producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător;

– producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;

– producătorii agricoli persoane juridice.

Conform sursei citate, având în vedere solicitările transmise de producători, în cadrul discuţiilor avute cu ministrul Petre Daea modificarea actului normativ a avut în vedere următoarele aspecte:

– Corelarea termenului de depunere a documentelor justificative cu perioada de valorificare a producţiei, respectiv 21 noiembrie cu 29 noiembrie.

– A fost reconsiderat registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor pentru producţia de struguri de masă a anului 2022 pentru care se acordă ajutor de minimis.