FAKE-NEWS-ul lansat de MAE: VINOVATUL a fost concediat

0
110

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dă vina pe o ”regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena” în scandalul testării turiștilor români din Grecia. Scandalul a izbucnit după ce MAE a comunicat miercuri că toți turiștii români vor fi testați la intrarea în Grecia, invocând o presupusă decizie a guvernului grec, deși informațiile ulterioare au arătat că e vorba despre o testare aleatorie a unora dintre turiști.

Scandalul a apărut în plin sezon estival, când zecii de mii de români merg la mare în Grecia.

MAE arată că ministrul Bogdan Aurescu a dispus concedierea traducătorului de la ambasada României din Grecia, cercetarea disciplinară și sancționarea angajaților din ambasadă care ar fi trebuit să valideze informațiile. Ambasada este condusă de ambasadorul George Ciamba.

Comunicatul integral al MAE:

În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații.