Fenechiu: În MTI sunt oameni care nu ştiu pe ce lume se află. Vor fi concursuri şi o nouă organigramă

Relu Fenechiu a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că în cele patru zile în care a lucrat în Ministerul Transporturilor a ajuns la concluzia că organigrama instituţiei este una stufoasă şi că mulţi angajaţi „nu ştiu pe ce lume se află”.

 

„22 decembrie a fost prima zi în care am intrat în minister. Au fost patru zile în care am muncit. Am avut bucuria de a descoperi oameni foarte competenţi, dar am avut şi dezamăgirea de a găsi oameni cărora n-o să le dau numele acum de sărbători, dar care nu înţeleg ce caută acolo. În minister este o organigramă stufoasă, cu mulţi oameni pe care dacă îi întrebi ce fac nu-ţi pot spune”, a afirmat Relu Fenechiu.

 

El a mai spus că a constatat existenţa unor mari deficienţe în ceea ce priveşte resursa umană, mai ales în domenii precum cel al controlului şi al fondurilor europene.

 

„Nu poţi face performanţă cu oameni slabi. Toţi aceştia vor fi daţi afară. După ce voi veni cu noua organigramă, organizez concursuri pentru toate poziţiile de conducere. Ştiu ce înseamnă un om performant şi un om slab. Când ceri unor oameni de la un departament nişte situaţii care fac parte din activitatea lor şi nu sunt în măsură să le prezinte, e clar că nu ştiu pe ce lume se află”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

El a mai afirmat că una dintre priorităţile sale este reorganizarea ministerului şi întărirea Corpului de Control al instituţiei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed