„Fericirea” de a trăi în UE: Se pregătește TAXA pe carne!

Asociațiile sunt grupate sub titulatura True Animal Protein Price Coalition (TAPPC), iar principalul lor argument în favoarea taxării cărnii la nivelul UE este protecția mediului, scrie Les Echos.

TAPPC citează un studiu american din 2014 care afirmă că creșterea animalelor se face vinovată de 20% din emisiile de gaze cu efect de seră, scrie EVZ.

În octombrie 2018, un alt studiu estima că producția de proteine animale este vinovată de 72-78% din emisiile de gaze de seră din domeniul agricol.

Studiul mai arată că producția de carne afectează și rezervele de apă: pentru a produce 500 de grame de carne de vită ar fi nevoie de 7000 de litri de apă.

Cu toate acestea, tendința de consum de carne este în creștere. Or, pentru a opri creșterea, este nevoie de o taxă. Aceasta ar avea scopul să reducă cu 67% consumul de carne de vită la nivelul UE, cu 57% consumul de carne de porc și cu 30% consumul de carne de pasăre.

TAPPC propune ca, începând cu 2021, să fie instituită o taxă de 10 eurocenți pe 100 de grame, indiferent de carne.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed