Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2024 și-a deschis porțile. Un singur film românesc se află în competiție

Început o nouă ediție a fastuosului Festival Internațional de Film de la Cannes 2024. Pe covorul roșu, prima vedetă care și-a făcut apariția a fost Messi.

Nu celebrul fotbalist ci câinele-actor din filmul ce a câștigat premiul pentru regie anul trecut la festival, ”Anatomia unei prăbușiri”. Meryl Streep a fost marea vedetă a cinematografiei a fost premiată din capul locului. Actrița de 74 de ani a primit trofeul Palme D’Or pentru întreaga carieră.

Unul din filmele favorite este ”Megapolis”, al lui Francis Ford Coppola (care l-a făcut pe banii săi- circa 100 de milioane a costat), ”Kinds of Kindness” (regizat de Yorgos Lanthimos), ”Of Canada” (Paul Schrader), ”Emilia Perez” (Jaques Audiard), ”Parthenope” ( Paolo Sorrentino) și ”The Shrouds” (regizat de David Cronenberg).

Un singur film românesc intră în competiția oficială. Este vorba de lungmetrajul ”Trei kilometri până la capătul lumii” (VIDEO TRAILER), al regizorului Emanuel Pârvu  care va avea premiera pe 17 mai a.c. În cadrul  Festivalul Internațional de Film de Cannes 2024 va mai putea fi vizionat în afara competiției și ”Nasty”, documentarul despre cariera gigantului sportiv Ilie Năstase. O altă producție, ”Human Violins: Prelude” (Ioana Mischie)  va fi prezentată într-o secțiune nouă, specială, ”Cannes XR – Immersive”.

Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2024 și-a deschis porțile! Prestigioasa manifestare, ajunsă la ediția a 77-a a început cu multă îngrijorare din partea organizatorilor în urma zvonurilor  unor dezvăluiri scandaloase despre anumite abuzuri sexuale din industria cinematografică franceză. Festivalul Internațional de Film de Cannes va avea loc între 14 și 25 mai a.c.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed