Festivalul Internațional George Enescu 2024 oferă muzicienilor premii de 125.000 de euro!

0

Festivalul ”George Enescu”, cel mai important concurs muzical internațional va avea loc anul acesta între 31 august și 29 septembrie la București.

Eveniment de înaltă ținută finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, cea de-a XIX-a ediție a manifestării oferă premii totale de 125.000 de euro tinerilor muzicieni care se vor înscrie în concurs.

Ediția a XIX-a a Concursului se va deschide la Ateneul Român pe 31 august 2024 cu Concertul de Gală susținut de Orchestra Națională Radio. Pe scena de la Ateneul Român vor urca, în calitate de soliști, violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof, violonista de origine română Maria Marica şi pianista israeliană Alexandra Segal, care vor interpreta triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu.

Cei trei câștigători ai ediției a XVIII-a, dar și o parte dintre finaliștii și câștigătorii edițiilor anterioare, vor putea fi urmăriți anul acesta la Festivalului Internațional George Enescu, atât în București în sala Ateneului Român, în Piața Festivalului, cât și în concertele desfășurate sub egida Festivalului Enescu la Satu Mare, Craiova, Arad, Botoșani, Râmnicu Vâlcea sau Pitești.

Festivalul George Enescu 2024 oferă muzicienilor premii de 125.000 de euro!

Valoarea totală a premiilor este de 125.000 EURO pentru cele patru secțiuni din concurs (violoncel, vioară, pian și compoziție). Tinerii muzicieni se pot înscrie online accesând site-ul oficial al Concursului:   concurs.festivalenescu.ro/apply/ Pe lângă premiile în bani, câştigătorii vor beneficia şi de promovarea națională și internațională și lansarea artistică prin intermediul parteneriatelor.

Dincolo de premiile şi oportunităţile pe care le oferă Concursul Enescu, cred că e foarte importantă călătoria pe care o parcurge un tânăr muzician atunci când decide să participe la această competiţie. Chiar dacă la final vom avea doar trei instrumentişti câştigători şi doi compozitori, cred că toţi cei înscrişi vor câştiga ceva din această experienţă. Acum vor face cunoştinţă cu muzica lui Enescu, vor avea ocazia să evolueze pe scena Ateneului Român şi vor putea să descopere publicul de la Bucureşti.” a declarat Cristian Măcelaru, Directorul Artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu.

Organizat pentru prima dată în 1958, în acelaşi timp cu Festivalul Internaţional George Enescu, Concursul Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii.