Finanţele aruncă în aer Codul Fiscal abia intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016: propun ordonanţă de modificare cu 100 de pagini şi 183 de modificări de articole

De la definirea activităţilor dependente/independente, categoriile de venituri supuse impozitării şi până la impozitarea avantajelor în natură- totul din Codul Fiscal actual este schimbat prin proiectul de ordonanţă de urgenţă văzut de Ziarul Financiar, iar consultanţii şi companiile care vor trebui să aplice noua legislaţie o vor lua de la capăt.

 

 

Nu numai definiţiile diverselor categorii de venituri se modifică, ci şi cotele de contribuţii de asigurări sociale de pensii şi de sănătate. Astfel, conform propunerilor la articolul 64 care în actualul Cod Fiscal prevede cotele de impozitare se prevăd următoarele în noul proiect de lege: “ cota pentru contribuţia individuală de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este de 21,7%”.

 

 

Conform propunerii, cota totală ar urma să scadă la 21,7% din salariul brut, plătită integral de către salariat, iar angajatorul nu va mai fi obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială la condiţii normale de lucru.

 

 

Cota de contribuţii a angajatorului va fi de 4,2% din fondul de salarii doar la condiţii deosebite de muncă şi de 8,4% la condiţii speciale de muncă.

 

 

 

mai multe, pe ZF.RO

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed