Fiscul a confiscat 700 de oi. Le-a vândut ieftin pentru că mâncau prea mult

Garda Financiară, organism aflat în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a confiscat 703 oi de la o firmă din Oradea. Sechestrul animalelor a fost făcut vineri, 5 martie, iar luni, 8 martie, acestea au fost vândute pentru aproape 70.000 de lei unei societăţi orădene, preţ de cel puţin două ori mai mic decât în piaţă.

Potrivit reprezentanţilor ANAF valorificarea în pripă a oilor se datorează faptului că sunt considerate “bunuri perisabile”. Animalele erau transportate într-un autotren care circula pe direcţia Timişoara – Arad iar şoferul nu avea documente justificative decât pentru 359 de capete.

“În contextul arătat, în baza prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicate, comisarii Gărzii Financiare au procedat la confiscarea celor 703 capete ovine transportate, marfă a cărei valoare de piaţă a fost estimată la suma de 70.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF. Animalele au fost cazate temporar într-un saivan închiriat în zonă, au fost hrănite dar nu şi mulse.

Valentin Cărbunaru, comisar general adjunct al Gărzii Financiare nu ştia că animalele au fost deja vândute, însă ne-a spus cum se procedează în astfel de cazuri.
“Nu e prima dată când confiscăm animale. Adevărul e că ne cam chinuim pentru că trebuie să închiriem un loc corespunzător unde să le cazăm şi ne costă şi mâncarea lor. Comisia de Valorificare a Bunurilor Confiscate, de la Finanţe, organizează o licitaţie şi le vinde, de obicei, în maxim o săptămână”, ne-a spus Cărbunaru.

Acesta a mai ţinut să precizeze că Garda Financiară nu are alte foloase de pe urma oilor precum valorificarea laptelui ori a lânii. “După ce le vindem, ne scădem costurile cu hrana şi cazarea şi gata. Se vor vinde la ce preţ mai bun putem obţine. Cred că vom scăpa repede de ele pentru că sunt firme interesate şi se mai apropie şi Paştele”, a mai spus oficialul citat.

Arpagic, vinete şi castraveţi de 265.000 de lei confiscate de comisarii Gărzii

Tot în regiunea de Vest a ţării comisarii Gărzii Financiare au mai confiscat, săptămâna trecută, 39 de tone de legume în valoare de 265.000 de lei. Conform documentelor prezentate de şofer rezulta că ardeii, castraveţii, vinetele şi arpagicul aparţineau unei firme ilfovene.

“Prin extinderea verificărilor, s-a stabilit că această societate a fost înfiinţată recent (februarie 2010) şi are ca administrator un cetăţean iordanian. Totodată, din control a rezultat şi faptul că firma în cauză nu funcţionează la adresa de sediu social declarată, nu are puncte de lucru (depozite) declarate, iar reprezentanţii săi legali se sustrag verificărilor. Motivat de aspectele constatate, s-a procedat la confiscarea legumelor identificate în cele două autotrenuri, marfă a cărei valoare de piaţă a fost estimată la suma de 265.000 lei, iar firma ilfoveană a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în cuantum total de 40.000 lei”, precizează comunicatul ANAF. Marfa urma să fie scoasă la licitaţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed