Fiscul nu iartă şi pune sechestru pe bunuri, imobile şi conturi de 150 mil. lei (VIDEO)

VEZI VIDEO

„La aceasta data sunt în jur de 100 de rapoarte de inspecţie fiscală, urmate de decizie de impunere precum si de dispunerea de măsuri asiguratorii sau emiterea de dispoziţii de măsuri asiguratorii, respectiv punerea sub sechestru a unor imobile sau bunuri. Dacă mă raportez la suma de 250 de milioane de lei stabilită la aceasta dată, atunci proporţia este de 70%. Evaluez la peste 150 milioane de lei deciziile de masuri asiguratorii”, a declarat la Business Box directorul ANAF, Marian Morcoaşă.

Unul dintre oamenii de afaceri afectaţi de decizia ANAF este Robert Negoita căruia i s-a impus plata a 28 de milioane de euro din TVA-ul pe tranzacţiile imobiliare efectuate în perioada 2006-2008 şi i s-a pus sechestru asigurator pe avere.

„Nu mai aveam bani. Nu am bani mulţi pe persoană fizică. Nu mă influenţează foarte tare această decizie”, a explicat omul de afaceri Robert Negoiţă.

Vicepresedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă, Gheorghe Piperea, spune că litigiul se va purta între fisc şi vânzător. Statul ar trebui să rezolve situatia printr-o decizie de politica fiscală.

„Statul român ar fi trebuit să gândească altfel această afacere. În loc să pună acel impozit de 321, să fi păstrat impozitul pe venit exact aşa cum este la celelalte activităţi independente”, spune Gheorghe Piperea, vicepreşedintele UNPIR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed