Florin Spătaru: Este normal să avem puncte de vedere diferite în coaliţie. Nu putem într-o situaţie de criză să creem o criză suplimentară, politică, pe anumite divergenţe de opinie

„În acest moment, este normal să avem puncte de vedere diferite, dar cred că suntem responsabili să venim cu soluţii clare, concrete pentru cetăţenii României”, a declarat Florin Spătaru, întrebat marţi la Antena 3 despre divergenţele din interiorul coaliţiei pe tema crizei în energie.

Chestionat dacă există vreo posibilitate să se rupă coaliţia sau se aşteaptă până la rotativă să se schimbe premierul, ministrul Economiei a răspuns: „Avem un acord care este în vigoare”.

„Bineînţeles, vor exista discuţii. Suntem două partide, unul de dreapta şi unul de stânga care vin să creeze o platformă în sprijinul României. Din punctul meu de vedere, cred că avem responsabilitatea să mergem mai departe şi să continuăm această coaliţie şi să facem tot cee ace trebuie pentru cetăţenii României. Nu putem într-o situaţie de criză să creem o criză suplimentară, politică pe anumite divergenţe de opinie. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Economiei, pot să spun că România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de miniştrii competenţi care să continue activitatea mai departe, pentru că nu suntem la final. Ne-am asumat un program de guvernare şi trebuie să îl ducem mai departe. Pentru că altfel, gândiţi-vă ce s-ar întâmpla ca o criză politică să afecteze PNRR. Câte miliarde ar pierde România? De ce? Pentru o criză politică? Nu cred că cineva din ţara asta ne-ar putea ierta un astfel de lucru”, a adăugat Spătaru. 

Reacţia ministrului Economiei vine în contextul în care deputatul PSD Mihai Weber a scris, marţi pe Facebook, că românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu şi că, ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul şi, prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici, îi cere imperativ ministruui Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze.

În schimb, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat, marţi pentru News.ro, după atacul lui Mihai Weber la ministrul Energiei, că liberalii nu se ceartă pe Facebook cu nimeni şi nu dau replici prin postări, ci discută instituţional, faţă în faţă, la şedinţele coaliţiei. El a mai spus că în acest moment, PNL lucrează cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile.

Stroe mai arată că decizia compensării preţului în energie a aparţinut coaliţiei, nu PNL.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed