Ford lansează la Craiova Puma ST, primul SUV Ford Performance din Europa şi primul autovehicul sport produs vreodată în România – FOTO, VIDEO

0

 

”Craiova este de astăzi un nou pit stop pe harta Ford Performance, divizia de vehicule de performanţă a Ford Motor Company. Ford lansează cea mai puternică maşină de serie fabricată la noi în ţară, la Craiova. Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanţă şi un stil de condus sportiv, şasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1.400 kg”, a anunţat compania.

Puma ST va fi expusă în premieră pe esplanada de la Cluj Arena, în contextul evenimentului Transilvania Rally 2020 organizat în acest weekend la Cluj Napoca.

”Noul Puma ST nu este doar o premieră la noi în ţară, ci şi în Europa. Este primul automobil care reuneşte celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte”, precizează compania.

Modelul este prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ un diferenţial mecanic cu alunecare limitată (LSD) şi arcuri cu distribuţie vectorială, oferind posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport şi – pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance – modul Eco.

”Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost de 200 CP şi 1,5 litri, care permite o acceleraţie de la 0 – 100 km/h în 6,7 secunde. Şasiul optimizat şi personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare şi configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcţie sunt cu 25% mai rapide şi frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard”, mai informează Ford.

Anvelopele Michelin Pilot Sport 4S au fost dezvoltate special pentru a oferi control si stabilitate sporite la niveluri înalte de performanţă.

”Adevăraţii pasionaţi de şofat nu se vor mulţumi cu o experienţă standard, doar pentru că viaţa cotidiană necesită o maşină mai ‘sensibilă’, aşa că principala noastră prioritate a fost să facem în aşa fel încât Ford Puma ST să fie la fel de încântător şi capabil ca orice model ST, fără a sacrifica caracterul practic pe care îl are Puma. Credem că avem cel mai uşor de manevrat SUV de mici dimensiuni din lume. Este un SUV cu adevărat conectat, ce aduce cu sine senzaţia specifică condusului unui model ST. Este o bucurie să îl conduci”, a declarat Stefan Muenzinger, manager Ford Performance, Europa.

Ford Performance a lucrat alături de Michelin pentru a dezvolta o specificaţie specială a anvelopelor care să vină în completarea şasiul îmbunătăţit a lui Puma ST, fără a sacrifica dinamica de condus.

Puma ST este primul SUV de mici dimensiuni din Europa care este oferit cu diferenţial mecanic cu alunecare limitată (LSD), ce optimizează tracţiunea frontală pentru a spori capacitatea de virare şi a minimiza subvirarea, în special la ieşirea de pe viraje.

Puma ST îmbunătăţeşte arhitectura de tip B a Ford pentru a contrabalansa centrul de greutate al vehiculului. Bara de torsiune a suspensiei spate este întărită la 2.000 Nm / grad de torsiune, o creştere de peste 40% comparativ cu Fiesta ST şi 50% comparativ cu Ford Puma standard, cu o bară stabilizatoare de 28 mm integrată în profil U.

De asemenea, direcţia Puma ST oferă un raport de transmitere de 11,4:1 – cu aproape 25% mai rapid decât pe un Puma standard – furnizată de către o fuzetă faţă reproiectată, ceea ce a permis scurtarea bieletei de direcţie şi un raport de transmisie a casetei de direcţie mult mai ridicat, permiţând o virare mai rapidă.

Puma ST este oferit cu aceeaşi transmisie manuală cu şase trepte, cu schimbare lină, asemenea celei de pe Fiesta ST, cu reprize scurte de acceleraţie, ce permit parcurgerea 0-100 km/ h în doar 6,7 secunde şi o viteză maximă de 220 km/h, utilizând jante din aliaj de 19 inch.

Maşina este disponibilă în şase culori de caroserie, Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic, precum şi culoarea verde Mean Green, special concepută pentru modelul ST.

„Noul nostru Puma ST este practic şi rafinat, cu proporţii de SUV care atrage toate privirile, dar capabil să ofere plăcerea unui hot-hatchback”, a declarat Muenzinger.

Consumul declarat energie/combustibil, emisii CO 2 şi autonomia electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile regulamentelor europene.